REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Čevabčiči III.

Srbské národní jídlo. Mleté hovězí maso opečené v oleji.

Džulbastija

Mírně naklepané roštěnky, potřené česnekem, servírované posypané jemně nakrájenou cibulí.

Guláš po srbsku

Osmahnuté kostky hovězího masa podušené na cibulovém základě s paprikami a rajčaty doměkka.

Pljeskavica

Pljeskavica, původně srbské národní jídlo, které se zabydlelo v celém Chorvatsku, Bosně i Černé hoře.

Plněný vepřový bůček po srbsku

V troubě upečený vepřový bůček naplněný nádivkou ze zelených paprik, rajčat, cibule a vajec.

Slepice po srbsku

Porce slepice podušené na cibulovém základě s rajčatovým protlakem, rajčaty a paprikou.

Srbská Djulbastia

Djulbastia neboli Srbské filé je jednoduchý pokrm populární v českých restauracích v druhé polovině minulého století. Jedná se vlastně o opečené plátky pravé svíčkové servírované potřené česnekem.

Srbská musaka

Vepřové plecko nakrájené na kostičky s rajčaty a paprikou, přelité rozšlehanými vejci se sýrem, zapečené v troubě.

Srbská sarma

Jedna z variant oblíbených rýží a masem plněných zelných listů. Obdoba ukrajinských golubců nebo moravských šulek, turecké dolmy, či rumunských sarmale.

Srbská vajíčka

Velmi rychlé a syté jídlo z vařených vajec a omáčky z rajčatového pyré, smetany a dalších ingrediencí.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy