REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slepice po srbsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce slepice podušené na cibulovém základě s rajčatovým protlakem, rajčaty a paprikou.


Ingredience:
1300 gslepice
100 gpaprik
50 gsádla
20 grajčatového protlaku
10 ghladké mouky
2 ksrajčat
1 kscibule
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěnou slepici opláchneme, osušíme, naporcujeme, osolíme a opepříme
2. Na rozehřátém sádle podusíme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, vložíme porce slepice, po obou stranách opečeme, přidáme rajčatový protlak a mírně zalijeme vodou
3. Dáme do vyhřáté trouby a pod poklicí dusíme doměkka
4. Pak porce vyndáme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou a osmažíme
5. Přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku, na menší kousky nakrájená rajčata, teplou vodu, promícháme, vložíme zpět porce slepice a pod poklicí ještě chvíli podusíme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy