Porce slepice podušené na cibulovém základě s rajčatovým protlakem, rajčaty a paprikou.
Ingredience:
1300 g | slepice |
100 g | paprik |
50 g | sádla |
20 g | rajčatového protlaku |
10 g | hladké mouky |
2 ks | rajčat |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou slepici opláchneme, osušíme, naporcujeme, osolíme a opepříme
2. Na rozehřátém sádle podusíme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, vložíme porce slepice, po obou stranách opečeme, přidáme rajčatový protlak a mírně zalijeme vodou
3. Dáme do vyhřáté trouby a pod poklicí dusíme doměkka
4. Pak porce vyndáme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou a osmažíme
5. Přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku, na menší kousky nakrájená rajčata, teplou vodu, promícháme, vložíme zpět porce slepice a pod poklicí ještě chvíli podusíme.
Podáváme s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.