V troubě upečený vepřový bůček naplněný nádivkou ze zelených paprik, rajčat, cibule a vajec.
Ingredience:
1 kg | vepřového bůčku bez kosti |
sůl | |
Na náplň: | |
500 g | zelených paprik |
300 g | rajčat |
40 g | sádla |
5 ks | vajec |
1 ks | cibule |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Vepřový bůček si omyjeme a středem rozřízneme, tak aby nám vznikla velká kapsa pro náplň
2. Nakrájíme si oloupanou cibuli na drobno, zelené papriky zbavené jádřince na proužky a rajčata na plátky
3. Cibuli si zpěníme na sádle, přidáme papriky, rajčata, sůl, pepř a dusíme téměř doměkka, poté zalijeme vejci a umícháme v řidší směs
4. Směsí naplníme kapsu v bůčku, otvor kapsy sepneme špejlí, bůček osolíme, vložíme do pekáčku a v předehřáté troubě na 220 °C pečeme 30 minut, poté teplotu snížíme na 180 °C a dopečeme, dokud není maso měkké, během pečení podléváme vodou a maso přeléváme šťávou 5. Hotový plněný bůček nakrájíme na plátky a servírujeme s vařenými brambory, přelité šťávou z pečení.