REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srbsko

Podkategorie: předkrmy 2, polévky 3, hlavní jídlo 20, přílohy 1

Bělehradský vepřový plátek

Recept ze srbské kuchyně z 80. let minulého století, tehdy ještě bývalé Jugoslávie. Pokrm podávaný se zajímavou přílohou.

Čevabčiči III.

Srbské národní jídlo. Mleté hovězí maso opečené v oleji.

Džulbastija

Mírně naklepané roštěnky, potřené česnekem, servírované posypané jemně nakrájenou cibulí.

Guláš po srbsku

Osmahnuté kostky hovězího masa podušené na cibulovém základě s paprikami a rajčaty doměkka.

Pljeskavica

Pljeskavica, původně srbské národní jídlo, které se zabydlelo v celém Chorvatsku, Bosně i Černé hoře.

Plněný vepřový bůček po srbsku

V troubě upečený vepřový bůček naplněný nádivkou ze zelených paprik, rajčat, cibule a vajec.

Slepice po srbsku

Porce slepice podušené na cibulovém základě s rajčatovým protlakem, rajčaty a paprikou.

Srbská čorba

Polévka z vepřového masa, kořenové zeleniny, brambor, paprik, rajčat a feferonek.

Srbská čorba II.

Vydatná polévka z kousků vepřového masa a zeleniny.

Srbská Djulbastia

Djulbastia neboli Srbské filé je jednoduchý pokrm populární v českých restauracích v druhé polovině minulého století. Jedná se vlastně o opečené plátky pravé svíčkové servírované potřené česnekem.

Srbská musaka

Vepřové plecko nakrájené na kostičky s rajčaty a paprikou, přelité rozšlehanými vejci se sýrem, zapečené v troubě.

Srbská národní kyselá polévka

Kisela čorba, jak se tento recept původně jmenuje, pochází ze srbské kuchyně. Jendá se o hutnou polévku z masa slepice, drůbežích drůbků, jehněčího masa, koření, smetany, vejce a zeleniny.

Srbská sarma

Jedna z variant oblíbených rýží a masem plněných zelných listů. Obdoba ukrajinských golubců nebo moravských šulek, turecké dolmy, či rumunských sarmale.

Srbská vajíčka

Velmi rychlé a syté jídlo z vařených vajec a omáčky z rajčatového pyré, smetany a dalších ingrediencí.

Srbské kuře

Pokrm připravený v tlakovém hrnci. Porce kuřete podušené spolu s paprikami a rajčaty.

Srbské omelety

Teplý předkrm z podušené zeleniny a vajíček.

Srbské rizoto

Rizoto připravené z kousků podušeného vepřového masa, spařených a oloupaných rajčat, rýže …

Srbské zelí

Kostky vepřové krkovičky podušené spolu s nudličkami hlávkového zelí, rajčaty a sterilovanými kapiemi.

Srbský Ajvar

Skvělá příloha k masům z upečené zeleniny.

Srbský burek pita ze skopového masa

Závin plněný mletým skopovým masem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy