REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srbsko

Podkategorie: předkrmy 2, polévky 3, hlavní jídlo 20, přílohy 1

Bělehradský vepřový plátek

Recept ze srbské kuchyně z 80. let minulého století, tehdy ještě bývalé Jugoslávie. Pokrm podávaný se zajímavou přílohou.

Čevabčiči III.

Srbské národní jídlo. Mleté hovězí maso opečené v oleji.

Džulbastija

Mírně naklepané roštěnky, potřené česnekem, servírované posypané jemně nakrájenou cibulí.

Guláš po srbsku

Osmahnuté kostky hovězího masa podušené na cibulovém základě s paprikami a rajčaty doměkka.

Pljeskavica

Pljeskavica, původně srbské národní jídlo, které se zabydlelo v celém Chorvatsku, Bosně i Černé hoře.

Plněný vepřový bůček po srbsku

V troubě upečený vepřový bůček naplněný nádivkou ze zelených paprik, rajčat, cibule a vajec.

Slepice po srbsku

Porce slepice podušené na cibulovém základě s rajčatovým protlakem, rajčaty a paprikou.

Srbská čorba

Polévka z vepřového masa, kořenové zeleniny, brambor, paprik, rajčat a feferonek.

Srbská čorba II.

Vydatná polévka z kousků vepřového masa a zeleniny.

Srbská Djulbastia

Djulbastia neboli Srbské filé je jednoduchý pokrm populární v českých restauracích v druhé polovině minulého století. Jedná se vlastně o opečené plátky pravé svíčkové servírované potřené česnekem.

Srbská musaka

Vepřové plecko nakrájené na kostičky s rajčaty a paprikou, přelité rozšlehanými vejci se sýrem, zapečené v troubě.

Srbská národní kyselá polévka

Kisela čorba, jak se tento recept původně jmenuje, pochází ze srbské kuchyně. Jendá se o hutnou polévku z masa slepice, drůbežích drůbků, jehněčího masa, koření, smetany, vejce a zeleniny.

Srbská sarma

Jedna z variant oblíbených rýží a masem plněných zelných listů. Obdoba ukrajinských golubců nebo moravských šulek, turecké dolmy, či rumunských sarmale.

Srbská vajíčka

Velmi rychlé a syté jídlo z vařených vajec a omáčky z rajčatového pyré, smetany a dalších ingrediencí.

Srbské kuře

Pokrm připravený v tlakovém hrnci. Porce kuřete podušené spolu s paprikami a rajčaty.

Srbské omelety

Teplý předkrm z podušené zeleniny a vajíček.

Srbské rizoto

Rizoto připravené z kousků podušeného vepřového masa, spařených a oloupaných rajčat, rýže …

Srbské zelí

Kostky vepřové krkovičky podušené spolu s nudličkami hlávkového zelí, rajčaty a sterilovanými kapiemi.

Srbský Ajvar

Skvělá příloha k masům z upečené zeleniny.

Srbský burek pita ze skopového masa

Závin plněný mletým skopovým masem.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.