Srbsko
Bělehradský vepřový plátek
Recept ze srbské kuchyně z 80. let minulého století, tehdy ještě bývalé Jugoslávie. Pokrm podávaný se zajímavou přílohou.
Čevabčiči III.
Srbské národní jídlo. Mleté hovězí maso opečené v oleji.
Džulbastija
Mírně naklepané roštěnky, potřené česnekem, servírované posypané jemně nakrájenou cibulí.
Guláš po srbsku
Osmahnuté kostky hovězího masa podušené na cibulovém základě s paprikami a rajčaty doměkka.
Pljeskavica
Pljeskavica, původně srbské národní jídlo, které se zabydlelo v celém Chorvatsku, Bosně i Černé hoře.
Plněný vepřový bůček po srbsku
V troubě upečený vepřový bůček naplněný nádivkou ze zelených paprik, rajčat, cibule a vajec.
Slepice po srbsku
Porce slepice podušené na cibulovém základě s rajčatovým protlakem, rajčaty a paprikou.
Srbská čorba
Polévka z vepřového masa, kořenové zeleniny, brambor, paprik, rajčat a feferonek.
Srbská čorba II.
Vydatná polévka z kousků vepřového masa a zeleniny.
Srbská Djulbastia
Djulbastia neboli Srbské filé je jednoduchý pokrm populární v českých restauracích v druhé polovině minulého století. Jedná se vlastně o opečené plátky pravé svíčkové servírované potřené česnekem.
Srbská musaka
Vepřové plecko nakrájené na kostičky s rajčaty a paprikou, přelité rozšlehanými vejci se sýrem, zapečené v troubě.
Srbská národní kyselá polévka
Kisela čorba, jak se tento recept původně jmenuje, pochází ze srbské kuchyně. Jendá se o hutnou polévku z masa slepice, drůbežích drůbků, jehněčího masa, koření, smetany, vejce a zeleniny.
Srbská sarma
Jedna z variant oblíbených rýží a masem plněných zelných listů. Obdoba ukrajinských golubců nebo moravských šulek, turecké dolmy, či rumunských sarmale.
Srbská vajíčka
Velmi rychlé a syté jídlo z vařených vajec a omáčky z rajčatového pyré, smetany a dalších ingrediencí.
Srbské kuře
Pokrm připravený v tlakovém hrnci. Porce kuřete podušené spolu s paprikami a rajčaty.
Srbské omelety
Teplý předkrm z podušené zeleniny a vajíček.
Srbské rizoto
Rizoto připravené z kousků podušeného vepřového masa, spařených a oloupaných rajčat, rýže …
Srbské zelí
Kostky vepřové krkovičky podušené spolu s nudličkami hlávkového zelí, rajčaty a sterilovanými kapiemi.
Srbský Ajvar
Skvělá příloha k masům z upečené zeleniny.
Srbský burek pita ze skopového masa
Závin plněný mletým skopovým masem.
- 1
- 2
- Následující
reklama