REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srbský burek pita ze skopového masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závin plněný mletým skopovým masem.


Ingredience:
400 gmletého skopového masa
300 ghladké mouky
1 kscibule
1 ksvejce
1 šálekvody
1 lžíceoleje
muškátový květ
mletý pepř
sůl
kousek másla

Postup:

1. Na vál prosejeme hladkou mouku, v šálku vlažné vody rozšleháme vejce, olej a zrnko soli, tuto směs postupně zašleháme vidličkou do mouky a vypracujeme těsto asi jako na tažený závin
2. Vypracované těsto necháme 30 minut odpočinout
3. Z odleželého těsta vytáhneme placku, na kterou rozetřeme mleté okořeněné maso posypané sekanou cibulí, závin stočíme a opatrně přeneseme na vymaštěný plech
4. Pečeme v mírně vyhřáté troubě na 170-180 °C, jakmile nám závin růžoví, polijeme ho šálkem vařící vody, ve které jsme rozpustili kousek másla, přiklopené pečeme, dokud se nevsákne všechna voda.

Doporučení:

Servírujeme s bramborem a salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy