Závin plněný mletým skopovým masem.
Ingredience:
400 g | mletého skopového masa |
300 g | hladké mouky |
1 ks | cibule |
1 ks | vejce |
1 šálek | vody |
1 lžíce | oleje |
muškátový květ | |
mletý pepř | |
sůl | |
kousek másla |
Postup:
1. Na vál prosejeme hladkou mouku, v šálku vlažné vody rozšleháme vejce, olej a zrnko soli, tuto směs postupně zašleháme vidličkou do mouky a vypracujeme těsto asi jako na tažený závin
2. Vypracované těsto necháme 30 minut odpočinout
3. Z odleželého těsta vytáhneme placku, na kterou rozetřeme mleté okořeněné maso posypané sekanou cibulí, závin stočíme a opatrně přeneseme na vymaštěný plech
4. Pečeme v mírně vyhřáté troubě na 170-180 °C, jakmile nám závin růžoví, polijeme ho šálkem vařící vody, ve které jsme rozpustili kousek másla, přiklopené pečeme, dokud se nevsákne všechna voda.
Servírujeme s bramborem a salátem.