REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srbské zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky vepřové krkovičky podušené spolu s nudličkami hlávkového zelí, rajčaty a sterilovanými kapiemi.


Ingredience:
500 ghlávkového zelí
300 gvepřové krkovičky
2 ksčerstvých rajčat (mouhou být i sterilovaná)
2 lžícesterilované kapie
1 lžičkasměsi sušené petrželky a sušené celerové natě
voda
sůl
Na jíšku:
1 lžícesádla
1 lžícehladké mouky
špetka sladké papriky

Postup:

1. Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, zalijeme vodou a asi 30 minut podusíme
2. Nakrájíme zelí na hrubší nudličky, přidáme pokrájená rajčata a kapii, okořeníme sušenou natí a vše přidáme k podušenému masu
3. Znovu podlijeme teplou vodou a vaříme, až je maso měkké
4. Pokrm zahustíme jíškou, promícháme, dosolíme a ještě na mírném ohni povaříme.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy