REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srbské rizoto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rizoto připravené z kousků podušeného vepřového masa, spařených a oloupaných rajčat, rýže …


Ingredience:
500 gvepřového masa z kýty
500 grajčat
250 gdlouhozrnné rýže
250 gcibule
60 gprorostlé slaniny
1 lžícerostlinného tuku
1 kskostky masoxu
pálivá paprika
cayenský pepř
mletý černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Vepřovou kýtu opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kostičky
2. Rajčata z vrchu nařízneme do kříže, krátce spaříme vařící vodou, zchladíme vodou studenou a pak je oloupeme, nakrájíme na čtvrtky
3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka
4. Slaninu rozkrájíme na kostičky, rozškvaříme ji, přidáme tuk, který necháme rozpustit
5. Do slaniny a tuku hodíme kostičky masa, zprudka je za stálého míchání opečeme
6. Opečené maso osolíme, dochutíme černým a cayenským pepřem
7. V této fázi přidáme do pokrmu čtvrtky rajčat, asi 1 dcl horké vody a rozdrobenou kostku masového vývaru, zamícháme, přivedeme k varu a na mírném ohni chvíli povaříme
8. Nakonec přimícháme rýži a vaříme ji do měkka, pokrm dle chuti dosolíme a okořeníme pálivou paprikou a pepřem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy