REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srbské kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokrm připravený v tlakovém hrnci. Porce kuřete podušené spolu s paprikami a rajčaty.


Ingredience:
1 kskuřete
1 ksvětší cibule
500 gzelených paprik
250 grajčat
80 goleje
1 lžícerajčatového protlaku
voda
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, osmahneme ji na rozpáleném oleji dozlatova
2. K cibuli přidáme očištěné, omyté a na porce rozdělané kuře, zalijeme vodou a osolíme
3. Tlakový hrnec uzavřeme a dusíme asi 25 minut
4. Snížíme tlak v hrnci, otevřeme ho, přidáme očištěné, jadřinců zbavené a na nudličky nakrájené papriky, kolečka rajčat a rajčatový protlak
5. Vše zamícháme, tlakový hrnec opět uzavřeme a dusíme dalších 5-7 minut.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme opečené brambory nebo čerstvý chléb.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy