REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srbská národní kyselá polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kisela čorba, jak se tento recept původně jmenuje, pochází ze srbské kuchyně. Jendá se o hutnou polévku z masa slepice, drůbežích drůbků, jehněčího masa, koření, smetany, vejce a zeleniny.


Ingredience:
500 gdrůbežích drůbků
500 gjehněčího masa
1/2 ksslepice
150 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
150 grýže
1 ksvejce
1 dclkyselé smetany
pálivá mletá paprika
kuličky černého peře
voda
ocet
sůl

Postup:

1. Ve 3 l vody uvaříme slepici, jehněčí a drůbky doměkka, vodu okořeníme kuličkami pepře a osolíme 2. Jakmile je vše měkké, vývar slijeme, droby, slepičí a telecí maso pokrájíme na drobno
3. Kousky masa vložíme zpátky do vývaru přidáme rýži, vaříme až rýže změkne
4. Žloutek rozmícháme se smetanou, vlijeme do polévky, polévku ochutíme octem a pálivou paprikou a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy