REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srbská čorba II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vydatná polévka z kousků vepřového masa a zeleniny.


Ingredience:
250 gvepřového masa
100 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
75 gbrambor
3 kszmrazená rajčata
2 kszmrazené papriky
1 kscibule
3 lžícesterilovaného hrášku bez nálevu
1 lžícekečupu
1 lžícehladké mouky
1 lžíceoleje
sladká mletá paprika
několik kuliček nového koření
bobkový list
voda
ocet
sůl

Postup:

1. Na rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli
2. K cibulce přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso, to osmahneme, pak okořeníme červenou mletou paprikou, osolíme a zalijeme vařící vodou a vaříme
3. K poloměkkému masu přidáme jíšku připravenou z oleje, hladké mouky
4. Po 15 minutách vložíme do polévky kostičky očištěné kořenové zeleniny a brambor
5. Jakmile je maso, zelenina i brambory měkké, přidáme hrášek a polévku dochutíme kečupem
6. Nakonec čorbu dosolíme a ještě krátce povaříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy