Vydatná polévka z kousků vepřového masa a zeleniny.
Ingredience:
250 g | vepřového masa |
100 g | kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) |
75 g | brambor |
3 ks | zmrazená rajčata |
2 ks | zmrazené papriky |
1 ks | cibule |
3 lžíce | sterilovaného hrášku bez nálevu |
1 lžíce | kečupu |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | oleje |
sladká mletá paprika | |
několik kuliček nového koření | |
bobkový list | |
voda | |
ocet | |
sůl |
Postup:
1. Na rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli
2. K cibulce přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso, to osmahneme, pak okořeníme červenou mletou paprikou, osolíme a zalijeme vařící vodou a vaříme
3. K poloměkkému masu přidáme jíšku připravenou z oleje, hladké mouky
4. Po 15 minutách vložíme do polévky kostičky očištěné kořenové zeleniny a brambor
5. Jakmile je maso, zelenina i brambory měkké, přidáme hrášek a polévku dochutíme kečupem
6. Nakonec čorbu dosolíme a ještě krátce povaříme.