REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srbská čorba

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z vepřového masa, kořenové zeleniny, brambor, paprik, rajčat a feferonek.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
250 gvepřové plece
100 gkořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
80 goloupaných brambor
1 kscibule
2 ksfeferonky
2 kspapriky
2 ksrajčete
1 lžícerajčatového protlaku
1 lžícehladké mouky
2 lžícesterilovaného hrášku
mletá paprika
bobkový list
nové koření
ocet
olej
sůl

Postup:

1. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso nakrájené na kostičky, osmahneme je, vmícháme mletou papriku, hned zalijeme vodou
2. Osolíme a vaříme
3. K téměř měkkému masu přidáme koření, světlou jíšku z oleje a mouky a vše dobře promícháme
4. Potom přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a brambory a uvaříme doměkka
5. Polévku podle potřeby osolíme, přidáme sterilovaný hrášek, rajčatový protlak a krátce povaříme
6. Podle chuti okyselíme.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy