REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čevabčiči III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Srbské národní jídlo. Mleté hovězí maso opečené v oleji.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
600 ghovězího masa (nejlépe z krku)
cibule
olej
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Maso umeleme, rukama dobře prohněteme a ještě jednou nebo dvakrát umeleme
2. Utvoříme válečky dlouhé asi pět centimetrů a opečeme je po všech stranách na roštu (nebo na oleji na pánvičce)
3. Čevabčiči pokapeme olejem, obložíme drobně nakrájenou cibulí a podáváme.

Doporučení:

Příloha: Smažené bramborové hranolky nebo vařené brambory a zeleninový salát, hořčice a tatarská omáčka.

Poznámka:

Čevabčiči by mělo být připravené z jehněčího masa, ale i tato varianta je velmi chutná.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy