REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srbská Djulbastia

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Djulbastia neboli Srbské filé je jednoduchý pokrm populární v českých restauracích v druhé polovině minulého století. Jedná se vlastně o opečené plátky pravé svíčkové servírované potřené česnekem.


Ingredience:
800 gpravé svíčkové
6-8 ksstroužků česneku
mletý černý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Z odblaněné svíčkové ukrojíme přes vlákno silnější plátky masa
2. Maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme po obou stranách olejem a uložíme, vyskládané na sobě, na cca 3-4 hodiny do ledničky
3. Odleželé plátky svíčkové zprudka opečeme na pánvičce
4. Hotové maso potřeme jemně utřeným česnekem a servírujeme popřípadě i se zbylým výpekem.

Doporučení:

Příloha: Různě upravené brambory, rýže a zeleninové saláty.

Poznámka:

Recept na Djulbastiu z telecí nebo vepřové kýty: Djulbastia.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy