REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srbská sarma

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant oblíbených rýží a masem plněných zelných listů. Obdoba ukrajinských golubců nebo moravských šulek, turecké dolmy, či rumunských sarmale.


Ingredience:
500 gmletého vepřového masa
150 grajského protlaku
100 gvařené rýže
50 gslaniny
2 dlmasového vývaru
1 dlbílého vína
2 ksstroužky česneku
2 kscibule
tymián
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Zelné listy spaříme vařící vodou aby změkly, necháme okapat
  2. Kostičky cibule orestujeme na rozškvařené slanině
  3. V misce promícháme mleté maso, s cibulí, slaninou, rýží, ochutíme solí, pepřem, tymiánem, česnekem
  4. Zelné listy poklademe masovou směsí, zavineme
  5. Plněné listy naskládáme do hrnce, podlijeme masovým vývarem, bílým vínem, přidáme rajský protlak, ochutíme tymiánem solí, pepřem, dusíme 20 minut
  6. Závitky přendáme do pekáče vymazaného olejem, podlijeme omáčkou, můžeme přidat i zbytky zelí a pečeme dalších 15 minut.
Doporučení:

Podáváme s rýží nebo pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy