REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srbský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maso nakrájené na kostky, osmahnuté na cibulovém základě, podušené spolu s rajčaty a paprikou doměkka.


Ingredience:
600 ghovězí plece
5 ksrajčat
4 kscibule
4 kszelených paprik
hovězí vývar
hladká mouka
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Oloupané, na drobno nakrájené cibule zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme očištěné, na kostky nakrájené hovězí maso, osolíme, opepříme a maso ze všech stran osmahneme
2. Pak podlijeme hovězím vývarem a pod pokličkou dusíme, když je maso téměř měkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, podlijeme vývarem a krátce povaříme
3. Nakonec přidáme na menší kousky nakrájená rajčata, očištěné, na nudličky nakrájené papriky a vše dusíme do změknutí, podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy