REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srbský fazolový guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš s uzeninou, paprikami, fazolemi a rajským protlakem.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
500 gčerstvých paprik
300 gbílých fazolí
80 gtuku
2 ksvuřtů
2 ksvelké cibule
1 ksstroužek česneku
1 ksbobkový list
1 lžícerajčatového protlaku
mletá sladká paprika
špetka majoránky
kmín
tuk
sůl

Postup:

1. Přebrané fazole propláchneme studenou vodou, zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat
2. Po 3 hodinách je uvaříme doměkka s přísadou bobkového listu
3. Na drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném tuku, vmícháme mletou papriku, hned zalijeme několika lžícemi vody
4. Přidáme rajčatový protlak, kmín, rozetřený česnek, odkapané a oloupané fazole, a na tenké plátky nakrájené vuřty
5. Guláš krátce podusíme, okořeníme rozemnutou majoránkou, osolíme, přidáme papriky nakrájené na nudličky a ještě chvíli dodusíme.

Doporučení:

Podáváme např. s čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy