REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová žebra pečená na srbský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřoví masitá žebra chvíli povařená, pak upečená v troubě zasypaná zeleninou.


Ingredience:
2 kgvepřových neořezaných žeber
200 gmladých povařených fazolek
2 lžícekečupu
1 lžícečervené mleté papriky
6 ksstroužků česneku
2 ksmasité papriky
2 ksrajčata
2 kscibule
kmín
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Žebra opláchneme, posypeme kmínem, osolíme a dáme do hrnce, podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a 30 minut na mírném plameni povaříme
2. Povařená žebra přendáme do pekáče, posypeme nakrájenou cibulí, oloupanými rajčaty, povařenými fazolkami a nadrobno nakrájeným česnekem, za občasného podlévání horkou vodou pečeme, až půjdou žebra od kosti a na povrchu jsou opečená
3. Na závěr přidáme lžíci červené papriky, pepř a kečup, promícháme, případně dosolíme a 5 minut ještě necháme péct
4. Takto připravená žebra podáváme teplá spolu se zeleninou z pekáče a chlebem.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal D. Marounek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy