předkrmy
Artyčoky po španělsku
Teplý předkrm.
Avokádo plněné krabím masem
Jednoduchý předkrm z avokádsa a krabího masa.
Baklažány plněné kuřecím masem
Podušené baklažány s kuřecím masem, zapečené v troubě.
Bramborová tortilla
Z moučných brambor, cibule, vajec a olivového oleje připravené bramborové omelety.
Gaspacho s tuňákem
Inspirujte se dalším receptem šéfkuchaře Jana Punčochářetentokát na skvělého tuňáka servírovaného spolu se slavnou španělskou polévkou Gaspacho.
Chřest po sevillsku
Teplý předkrm z chřestu (špargle).
Krevety po španělsku
Uvařené krevety promíchané s omáčkou z rajčatového protlaku a šlehačky, zapečené s rýží.
Kuřecí enchiladas
Španělské kuřecí enchiladas jsou v tomto případě tortilly naplněné pečeným, vařeným, nebo grilovaným kuřecím masem a dalšími ingrediencemi, zapečené přelité rajčatovou omáčkou a zasypané nastrouhaným tvrdým sýrem.
Kuřecí enchiladas II.
Tento recept s chilli od KitchenAid se hodí například jako předkrm. Pochází ze Španělska a jak to tak bývá, existuje desítky variant tohoto receptu.
Sýrové smaženky II.
Usmažené sýrové kuličky podávané horké.
Škeble po španěslku
Škeble uvařené ve vodě s vínem, při podávání zalité omáčkou z vývaru.
Španělské toasty
Směs z cibule a pariky orestovaná na oleji, marinovaná v nálevu z citrónové šťávy, kečupu, cukru, soli, pepře a červené papriky, zapečná na osmažených toustech se sýrem.
Tapas z kozího sýra, sušené šunky a orestovaných fazolek
Tapas nejsou jenom předkrmy nebo malé snacky k vínu či pivu o velikosti jednoho sousta, v poslední době se stávají samostatnou částí kuchařského umění. Tento recept je na tapas z ovčího sýra obaleného v anglické slanině (Al horno) a opečených fazolek (fazolky Jamon).
Tortilla Española
Tortilla Española neboli španělská omeleta je tradiční pokrm španělské kuchyně. Je to vlastně omeleta z vajíček, brambor a cibule.
Treska po katalánsku
Plátky grilované tresky servírované s opečenými toasty, sardelovým máslem a kečupem.
Vejce Flamenca
Zeleninová směs zapečená s vejci.
reklama