REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tapas z kozího sýra, sušené šunky a orestovaných fazolek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tapas nejsou jenom předkrmy nebo malé snacky k vínu či pivu o velikosti jednoho sousta, v poslední době se stávají samostatnou částí kuchařského umění. Tento recept je na tapas z ovčího sýra obaleného v anglické slanině (Al horno) a opečených fazolek (fazolky Jamon).


Ingredience:
Na kozí sýr:
150 gkozího sýra
1 balenísušené šunky
olivový olej
Na fazolky:
250 gmražených fazolek
1 balenísušené šunky
1-2 ksstroužky česneku
olivový olej
olivový olej

Postup:

1. Nejprve si připravíme kozí sýr; váleček sýra nakrájíme na kolečka silná asi 2 cm, obalíme je v šunce a zajistíme párátky, zprudka je orestujeme na olivovém oleji
2. Mražené fazolky propláchneme vařící vodou, necháme je důkladně okapat, na olivovém oleji orestujeme na kousky nakrájenou slaninu spolu s plátky česneku, přidáme okapané fazolky a ty také opečeme
3. Na dezertních talířcích vytvoříme hromádku fazolek, na ni poklademe opečený sýr se slaninou a můžeme servírovat.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme plátky pečiva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy