Inspirujte se dalším receptem šéfkuchaře Jana Punčochářetentokát na skvělého tuňáka servírovaného spolu se slavnou španělskou polévkou Gaspacho.
Ingredience:
400 g | okurek |
400 g | tuňáka |
30 g | čerstvého kopru |
200 ml | kuřecího vývaru |
50 ml | vinného bílého octa |
0,01ml | yuzu |
1,5 dl | olivového oleje |
1 ks | stroužek česneku |
nadrcený růžový pepř | |
salát z mořských řas | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Okurky nakrájejte na malé kostičky, přidejte sůl, pepř, celý stroužek česneku, kopr, vinný ocet, vývar a nechte společně jeden den marinovat
- Směs následně mixujte a postupně přilévejte olivový olej tak, aby vzniklo hladké gaspacho
- Tuňáka osolte, přidejte nadrcený pepř, pokapejte olivovým olejem a na rozpálené pánvi restujte po obou stranách asi 10 vteřin tak, aby byl tuňák na povrchu opečený a uvnitř syrový
- Gaspacho vložte do misky, přidejte nakrájeného tuňáka, zasypejte salátem z mořských řas a zakápněte yuzu omáčkou.
Tip na drink: Gordon´s London dry gin & Fentimans tonik & Limeta
Poznámka:Recept k článku: Gin a chuťovky. Užijte si s přáteli stylový Aperitivo moment