REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krevety po španělsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené krevety promíchané s omáčkou z rajčatového protlaku a šlehačky, zapečené s rýží.


Ingredience:
6 dlkrevet (nebo konzerva)
3 dlmetany ke šlehání
250 grýže
40 gmásla
1 kscibule
1 lžícerajčatového protlaku
mletý pepř
vývar
sůl

Postup:

1. Čerstvé živé krevety dobře omyjeme malým kartáčkem, vhodíme do vařícího vývaru, povaříme 10 minut a necháme vychladnout
2. Potom z krevet odstraníme tenký krunýř, z ocasů vyjmeme maso a odstraníme střívka
3. Přebranou a spařenou rýži uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme a necháme odkapat
4. Na jemno nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném másle, společně s rajčatovým protlakem, šlehačkou a krevetami
5. Osolíme, opepříme, promícháme s rýží, dáme do zapékací misky a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi půl hodiny.

Doporučení:

– Příloha: Zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy