REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí enchiladas

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Španělské kuřecí enchiladas jsou v tomto případě tortilly naplněné pečeným, vařeným, nebo grilovaným kuřecím masem a dalšími ingrediencemi, zapečené přelité rajčatovou omáčkou a zasypané nastrouhaným tvrdým sýrem.


Ingredience:
350-400 gvařeného, pečeného nebo grilovaného kuřecího masa
300 gtvrdého sýra
2 lžícenakládaných, rozmačkaných papriček jalapeno
8 kstortill
hustá zakysaná smetana
snítky koriandru
Na omáčku:
2 plechovky (800 g)nakládaných rajčat
1 lžíceolivového oleje
1 lžičkanejlépe čerstvé limetkové šťávy
1⁄4 lžičkychilli koření
125 mlhorké vody
2 ksstroužky česneku
1 ksmenší cibule
pepř
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme rajčatovou omáčku; ve středně velkém hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájeno cibuli, přidáme utřený česnek a chilli, vše restujeme další 3-4 minuty, vyklopíme plechovky rajčat i s nálevem a vše zalijeme horkou vodou, osolíme, okořeníme pepřem a obsah hrnce přivedeme k varu, pak teplotu zdroje snížíme, rajčata rozmačkáme lžící a pokrm necháme 20 minut probublávat, nakonec omáčku dochutíme limetkovou šťávu, pepřem a solí
2. Na rozpálené pánvi opečeme nasucho tortilly z obou stran, na každou, ještě horkou placku pak rozložíme kuřecí maso a část nastrouhaného sýru, rozmačkané jalapeno papričky a těsně je zamotáme, vyskládáme vedle sebe do olejem vymazané zapékací misky
3. Naplněné tortlilly přelijeme omáčkou, zasypeme zbylým sýrem a zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, tak 10-15 minut, aby se sýr pěkně rozpekl
4. Takto připravené enchiladas podáváme hojně posypané nasekaným korinadrem spolu s hustou zakysanou smetanou.

Doporučení:

Chilli koření lze nahradit dvěma kousky sušené chilli papričky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy