REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí enchiladas

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Španělské kuřecí enchiladas jsou v tomto případě tortilly naplněné pečeným, vařeným, nebo grilovaným kuřecím masem a dalšími ingrediencemi, zapečené přelité rajčatovou omáčkou a zasypané nastrouhaným tvrdým sýrem.


Ingredience:
350-400 gvařeného, pečeného nebo grilovaného kuřecího masa
300 gtvrdého sýra
2 lžícenakládaných, rozmačkaných papriček jalapeno
8 kstortill
hustá zakysaná smetana
snítky koriandru
Na omáčku:
2 plechovky (800 g)nakládaných rajčat
1 lžíceolivového oleje
1 lžičkanejlépe čerstvé limetkové šťávy
1⁄4 lžičkychilli koření
125 mlhorké vody
2 ksstroužky česneku
1 ksmenší cibule
pepř
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme rajčatovou omáčku; ve středně velkém hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájeno cibuli, přidáme utřený česnek a chilli, vše restujeme další 3-4 minuty, vyklopíme plechovky rajčat i s nálevem a vše zalijeme horkou vodou, osolíme, okořeníme pepřem a obsah hrnce přivedeme k varu, pak teplotu zdroje snížíme, rajčata rozmačkáme lžící a pokrm necháme 20 minut probublávat, nakonec omáčku dochutíme limetkovou šťávu, pepřem a solí
2. Na rozpálené pánvi opečeme nasucho tortilly z obou stran, na každou, ještě horkou placku pak rozložíme kuřecí maso a část nastrouhaného sýru, rozmačkané jalapeno papričky a těsně je zamotáme, vyskládáme vedle sebe do olejem vymazané zapékací misky
3. Naplněné tortlilly přelijeme omáčkou, zasypeme zbylým sýrem a zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, tak 10-15 minut, aby se sýr pěkně rozpekl
4. Takto připravené enchiladas podáváme hojně posypané nasekaným korinadrem spolu s hustou zakysanou smetanou.

Doporučení:

Chilli koření lze nahradit dvěma kousky sušené chilli papričky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy