REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Artyčoky po španělsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplý předkrm.


Ingredience:
4 ksčerstvé artyčoky
1 ksstoužek česneku
1 kscibule
1 ksbobkový list
5 lžicbílého vína
2 lžíceoleje
1/2 lžičkyhladké mouky
1 dlvývaru
citrónová šťáva
mletý pepř
ocet
sůl

Postup:

1. Řezné plochy očištěných artyčoků potřeme citrónovou šťávou, dáme je do vařící osolené vody, do níž jsme přidali několik kapek octa, a vaříme 20 minut
2. Potom je necháme vychladnout, odstraníme střední lupínky a květní pestíky
3. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme artyčoky, ocet, víno a dusíme, až jsou artyčoky téměř měkké a tekutina odpařená asi na 2 lžíce
4. Podlijeme je vývarem, přidáme očištěný, celý stroužek česneku, mletý pepř, bobkový list a dusíme pod pokličkou, až jsou artyčoky měkké
5. Vyndáme je, šťávu zaprášíme hladkou moukou, propaříme asi 1 minutu, potom rozmícháme a vaříme další 1 minutu
6. Česnek a bobkový list vyndáme a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy