REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Avokádo plněné krabím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý předkrm z avokádsa a krabího masa.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
4 ksoliv
3 ksřapíku celeru
2 ksvelká avokáda
1 kskonzervy krabího masa
šťáva z 1 citrónu
listy hlávkového salátu
kajenský pepř
Na zálivku:
6 lžicoleje
3 lžíceocta
1,5 lžičkyhořčice
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Omytá avokada rozkrojíme podélně na půlky, pecky odstraníme, opatrně odřízneme slupky od dužiny tak, abychom ji neporušili, dužinu pokapeme citronovou šťávou a osolíme
2. Drobně nakrájené krabí maso opepříme, naplníme do avokád a dobře vychladíme
3. Před podáváním urovnáme na 4 dezertní talířky listy hlávkového salátu a drobně nakrájené řapíky celeru, nahoru položíme avokáda, olivy a vše přelijeme zálivkou.

Příprava zálivky:
V octě rozpustíme sůl, přidáme pepř, smícháme s hořčicí a po kapkách vešleháme olej. (Zálivku hned použijeme, protože při delším stání by se olej oddělil.)

Poznámka:

Avokádo připomíná tvarem i velikostí hrušku, na povrchu je tmavě zelené, má světlozelenou dužinu jemné chuti. Používá se k přípravě předkrmů a salátů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy