Jednoduchý předkrm z avokádsa a krabího masa.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
4 ks | oliv |
3 ks | řapíku celeru |
2 ks | velká avokáda |
1 ks | konzervy krabího masa |
šťáva z 1 citrónu | |
listy hlávkového salátu | |
kajenský pepř | |
Na zálivku: | |
6 lžic | oleje |
3 lžíce | octa |
1,5 lžičky | hořčice |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Omytá avokada rozkrojíme podélně na půlky, pecky odstraníme, opatrně odřízneme slupky od dužiny tak, abychom ji neporušili, dužinu pokapeme citronovou šťávou a osolíme
2. Drobně nakrájené krabí maso opepříme, naplníme do avokád a dobře vychladíme
3. Před podáváním urovnáme na 4 dezertní talířky listy hlávkového salátu a drobně nakrájené řapíky celeru, nahoru položíme avokáda, olivy a vše přelijeme zálivkou.
Příprava zálivky:
V octě rozpustíme sůl, přidáme pepř, smícháme s hořčicí a po kapkách vešleháme olej. (Zálivku hned použijeme, protože při delším stání by se olej oddělil.)
Avokádo připomíná tvarem i velikostí hrušku, na povrchu je tmavě zelené, má světlozelenou dužinu jemné chuti. Používá se k přípravě předkrmů a salátů.