REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Baklažány plněné kuřecím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené baklažány s kuřecím masem, zapečené v troubě.


Ingredience:
2 ksbaklažánů
1/4 kspečeného kuřete
1 ksrajčete
1 kscibule
30 gmásla
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Opláchnuté baklažány rozkrojíme podélně na půlky a ovaříme 10 minut v osolené vodě
2. Vyndáme je, dužinu vydlabeme a část na jemno nakrájíme
3. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém másle, přidáme spařené, oloupané a na jemno nakrájené rajče, nadrobno nakrájené kuřecí maso a dužinu baklažánů
4. Vše osolíme, opepříme a podusíme
5. Baklažány naplníme připravenou směsí a upečeme v mírně vyhřáté troubě
6. Hotové posypeme usekanou petrželkou a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy