REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Škeble po španěslku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Škeble uvařené ve vodě s vínem, při podávání zalité omáčkou z vývaru.


Ingredience:
1,75 lškeblí
3 dlbílého vína
3 dlvody
1 kscibule
1 lžícehladké mouky
bobkový list
petrželka
tymián
sůl

Postup:

1. Škeble důkladně omyjeme malým kartáčkem, vložíme do kastrolu, zalijeme vínem a vodou, přidáme jednu na jemno nakrájenou cibuli, petrželku, koření a dusíme, až se škeble otevřou
2. Potom je vyndáme a vývar trochu odpaříme (povaříme)
3. Z každé škeble odstraníme jednu lasturu
4. Vývar osolíme, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve lžíci studené vody a povaříme, případně přidáme ještě trochu bílého vína
5. Škeble urovnáme na talíře a přelijeme připravenou omáčkou.

Doporučení:

– Příloha: Pečivo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy