REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Andaluská kachna

Porce kachny zapečené s hrachem.

Andaluské bifteky

Steaky ze svíčkové podávané s plněnými baklažány a rajčaty.

Arroz al caldero — tradiční recept na nejoblíbenější rýži s rybou v regionu Murcia

Tento recept originálně používá sušené ñora papričky, které mají typickou kouřovou chuť. V Česku jsou však těžko k sehnání, takže jsme je nahradili čerstvou kapií a uzenou paprikou — kořením. Jak to u starých receptů bývá, vše je o postupu, který dokáže ze základních ingrediencí vykouzlit lahůdku. Dejte si proto načas a nechte každou ingredienci vyniknout trpělivým postupem, který jsme pro vás rozepsali krok za krokem.

Asturská vepřová roláda

Plát vepřového plecka naplněný směsí z drůbežích jater, slaniny, vejce cibule …..

Bernská mísa

V hrnci pečené plátky hovězího masa, kostičky anglické slaniny, kysané zelí ………..

Domácí kanalony

Recept ze Španělska na těstoviny plněné směsí a zapékané v troubě. Španělské kanalony jsou podobné italským kanelonám.

Hovězí dušené po katalánsku

Kousky hovězího masa podušené na víně a rajčatovém protlaku mírně rozředěném vodou.

Kachna na víně s rozinkami

Krásně lesklá pečínka z kachny servírovaná obložená orestovanými cibulkami a spařenými rozinkami.

Králík po mallorsku

Králík pečený na cibulovém základě doměkka, podávaný s dušenou mrkví a rajčaty.

Kuře po baskicku

Porce kuřete ze všech stran opečené, podušené spolu se zeleninou a dalšími ingrediencemi, servírované s rýží nebo chlebem.

Kuře po španělsku

Kuřecí stehna dušené na cibuli s česnekem, kečupem a vínem.

Kuře po španělsku II.

Česnekem a tymiánem prošpikované půlky kuřete, opečené na olivovém oleji, propečené v troubě spolu s orastovanou cibulí, česnekem a olivami.

Kuřecí paella s mořskými plody

Kuře rozdělené na menší části, podušené spolu s mořskými plody, paprikou, rajčaty a rýží na jedné pánvi. Národní pokrm Španělska.

Kuřecí stehna s cizrnou

Recept původem ze Španělska na kuřecí stehna opečená, podušená a nakonec zapečená s cizrnou, paprikou, rajčaty a salámem.

Kuskusová paella

Orestovaná, pak podušená zelenina smíchaná s nabobtnalým kuskusem.

Losos po alikantsku

Orestované plátky lososa zalité holandskou omáčkou.

Madridská vepřová žebírka

Orestovaná žebírka naložená v marinádě z oleje, posekaného česneku, feferonky a patrželky.

Mallorská paella

Kuřecí kousky masa podušené na cibulovém základě s česnekem, uzeným masem, rýží a zeleninou doměkka.

Masový bochník

Mleté maso smíchané s bylinkami a kořením, zapečené v troubě s anglickou slaninou.

Námořnická paella

Národní španělské jídlo. Rýže podušená s krevetami, mořskými plody, zeleninou a kořením.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy