hlavní jídlo
Andaluská kachna
Porce kachny zapečené s hrachem.
Andaluské bifteky
Steaky ze svíčkové podávané s plněnými baklažány a rajčaty.
Arroz al caldero — tradiční recept na nejoblíbenější rýži s rybou v regionu Murcia
Tento recept originálně používá sušené ñora papričky, které mají typickou kouřovou chuť. V Česku jsou však těžko k sehnání, takže jsme je nahradili čerstvou kapií a uzenou paprikou — kořením. Jak to u starých receptů bývá, vše je o postupu, který dokáže ze základních ingrediencí vykouzlit lahůdku. Dejte si proto načas a nechte každou ingredienci vyniknout trpělivým postupem, který jsme pro vás rozepsali krok za krokem.
Asturská vepřová roláda
Plát vepřového plecka naplněný směsí z drůbežích jater, slaniny, vejce cibule …..
Bernská mísa
V hrnci pečené plátky hovězího masa, kostičky anglické slaniny, kysané zelí ………..
Domácí kanalony
Recept ze Španělska na těstoviny plněné směsí a zapékané v troubě. Španělské kanalony jsou podobné italským kanelonám.
Hovězí dušené po katalánsku
Kousky hovězího masa podušené na víně a rajčatovém protlaku mírně rozředěném vodou.
Kachna na víně s rozinkami
Krásně lesklá pečínka z kachny servírovaná obložená orestovanými cibulkami a spařenými rozinkami.
Králík po mallorsku
Králík pečený na cibulovém základě doměkka, podávaný s dušenou mrkví a rajčaty.
Kuře po baskicku
Porce kuřete ze všech stran opečené, podušené spolu se zeleninou a dalšími ingrediencemi, servírované s rýží nebo chlebem.
Kuře po španělsku
Kuřecí stehna dušené na cibuli s česnekem, kečupem a vínem.
Kuře po španělsku II.
Česnekem a tymiánem prošpikované půlky kuřete, opečené na olivovém oleji, propečené v troubě spolu s orastovanou cibulí, česnekem a olivami.
Kuřecí paella s mořskými plody
Kuře rozdělené na menší části, podušené spolu s mořskými plody, paprikou, rajčaty a rýží na jedné pánvi. Národní pokrm Španělska.
Kuřecí stehna s cizrnou
Recept původem ze Španělska na kuřecí stehna opečená, podušená a nakonec zapečená s cizrnou, paprikou, rajčaty a salámem.
Kuskusová paella
Orestovaná, pak podušená zelenina smíchaná s nabobtnalým kuskusem.
Losos po alikantsku
Orestované plátky lososa zalité holandskou omáčkou.
Madridská vepřová žebírka
Orestovaná žebírka naložená v marinádě z oleje, posekaného česneku, feferonky a patrželky.
Mallorská paella
Kuřecí kousky masa podušené na cibulovém základě s česnekem, uzeným masem, rýží a zeleninou doměkka.
Masový bochník
Mleté maso smíchané s bylinkami a kořením, zapečené v troubě s anglickou slaninou.
Námořnická paella
Národní španělské jídlo. Rýže podušená s krevetami, mořskými plody, zeleninou a kořením.
- 1
- 2
- Následující
reklama