REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Asturská vepřová roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plát vepřového plecka naplněný směsí z drůbežích jater, slaniny, vejce cibule …..


Ingredience:
500 gvepřové plece bez kosti
40 gmásla
1 dlbílého vína
hladká mouka
mletý pepř
sůl
Nádivka:
100 gdrůbežích jater
60 gstrouhanky
30 gslaniny
1 ksmalé cibule
1 ksvejce
1 lžícebílého vína
1 lžícekaparů
petrželka
rozmarýn
sůl

Postup:

1. Vepřovou plec rozkrojíme v plát, rozklepeme jej do šířky
2. Osolíme, opepříme, potřeme nádivkou, stočíme v ruládu, ovineme nití a obalíme v hladké mouce
3. Roládu vložíme na rozehřáté máslo, podlijeme vínem, trochou vody a dáme do hodně vyhřáté trouby (200 °C) a pečeme
4. Po chvilce příkon tepla zmírníme a ruládu upečeme doměkka za občasného přelévání šťávou a podle potřeby podlévání vodou. Příprava nádivky: Játra uškrábeme na prkénku, promícháme na kostičky nakrájenou slaninou,nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, kapary a s ostatními přísadami.

Doporučení:

– Příloha: Vařené brambory a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy