Plát vepřového plecka naplněný směsí z drůbežích jater, slaniny, vejce cibule …..
Ingredience:
500 g | vepřové plece bez kosti |
40 g | másla |
1 dl | bílého vína |
hladká mouka | |
mletý pepř | |
sůl | |
Nádivka: | |
100 g | drůbežích jater |
60 g | strouhanky |
30 g | slaniny |
1 ks | malé cibule |
1 ks | vejce |
1 lžíce | bílého vína |
1 lžíce | kaparů |
petrželka | |
rozmarýn | |
sůl |
Postup:
1. Vepřovou plec rozkrojíme v plát, rozklepeme jej do šířky
2. Osolíme, opepříme, potřeme nádivkou, stočíme v ruládu, ovineme nití a obalíme v hladké mouce
3. Roládu vložíme na rozehřáté máslo, podlijeme vínem, trochou vody a dáme do hodně vyhřáté trouby (200 °C) a pečeme
4. Po chvilce příkon tepla zmírníme a ruládu upečeme doměkka za občasného přelévání šťávou a podle potřeby podlévání vodou. Příprava nádivky: Játra uškrábeme na prkénku, promícháme na kostičky nakrájenou slaninou,nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, kapary a s ostatními přísadami.
– Příloha: Vařené brambory a zeleninový salát.