REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík po mallorsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Králík pečený na cibulovém základě doměkka, podávaný s dušenou mrkví a rajčaty.


Ingredience:
4 kskráličích stehen
6 ksstroužků česneku
4 ksbobkového listu
2 ksvětviček rozmarýnu
2 kscibule
2 lžícedijonské hořčice
400 grajčat
200 gmrkve
300 mlvývaru
olej
sůl

Postup:

1. Očištěného králíka omyjeme, osušíme a opečeme na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova, potřeme ho hořčicí smíchanou se solí a trochou oleje
2. Do pekáčku rozložíme oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli, přidáme porce masa, rozmarýn, čtyři neoloupané stroužky česneku, bobkový list, přilijeme trochu vývaru, přiklopíme, pečeme při 150 °C doměkka a během pečení podle potřeby podléváme vývarem
3. Na rozehřátém oleji orestujeme očištěnou mrkev nakrájenou na kostičky, osolíme, podlijeme trochou vývaru, podusíme do poloměkka, pak přidáme zbylé oloupané stroužky česneku nakrájené na plátky, rajčata nakrájená na kostičky a dusíme asi 10 minut
4. Měkké porce masa vyndáme z pekáčku, výpek s cibulí přidáme k podušené zelenině, promícháme, maso vrátíme zpět, už jen prohřejeme a podáváme s vařenými bramborami nebo pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy