REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře po baskicku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kuřete ze všech stran opečené, podušené spolu se zeleninou a dalšími ingrediencemi, servírované s rýží nebo chlebem.


Ingredience:
1 ks (asi 1,8 kg)většího kuřete
750 grajčat
150 guzené slaniny
1 šálekvývaru (může být i z kostky)
4 kszelené papriky
4 kscibule
2 ksstroužky česneku
nadrobno nasekané petrželka
olej na smažení
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Chlazené nebo rozmrazené kuře opláchneme, dosucha vytřeme, rozdělíme na porce, osolíme a okořeníme pepřem
2. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, cibuli a česnek oloupáme, cibuli nakrájíme na tenká kolečka, česnek rozmačkáme, očištěné papriky zbavené jadřinců rozkrájíme na proužky
3. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme slaninu a jakmile zhnědne, vyjmeme ji z pánve a uložíme v teple
4. Do pánve přidáme po částech porce masa, které pilně obracíme tak, aby po obou stranách krásně zhnědly, opečené maso z pánve vyjmeme a rovněž uložíme v teple
5. Nyní vložíme cibuli, ta jakmile zežloutne, přidáme papriku a česnek, na malém ohni, za stálého míchání dusíme 10 minut, pak přidáme maso, slaninu a rozkrájená rajčata, vše zalijeme vývarem, podle chuti okořeníme a dusíme, dokud maso nezměkne, pak sejmeme z ohně a zasypeme petrželkou.

Doporučení:

Příloha: Suchá vařená rýže nebo bílý chléb.

Poznámka:

Často se do směsi přidává i kousek mrkve, či lilku nebo cukety. Oblíbený je z koření třeba bobkový list. Petrželku může nahradit jiná bylinka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy