REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachna na víně s rozinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krásně lesklá pečínka z kachny servírovaná obložená orestovanými cibulkami a spařenými rozinkami.


Ingredience:
Rozpis asi na 6 porcí:
1 kskachny
250 gmalých cibulek
250 grozinek
100 grajčat
80 gmrkve
80 gcibule
20 ghladké mouky
1 dlčerveného vína
3 lžíceoleje
mletý pepř
vývar
sůl

Postup:

1. Očištěnou kachnu osolíme a opepříme uvnitř i na povrchu
2. Vložíme do pekáče, obložíme ji krkem rozsekaným na kousky, mrkví i cibulí, které budou nakrájené na kolečka, a pečeme v mírně vyhřáté troubě doměkka, při pečení kachnu na tučných místech propícháme, aby tuk lépe vytekl
3. Část tuku při pečení ze šťávy odebereme, kachnu přeléváme šťávou, podléváme vývarem a ke konci pečení přidáme rajčata pokrájená na plátky
4. Mezi tím připravíme obložení: cibulky podusíme na rozpáleném oleji, po 10 minutách přidáme spařené rozinky, zalijeme 3 lžícemi vína a trochou vývaru a podusíme
5. Ve zbývajícím víně s trochou vývaru rozmícháme hladkou mouku, povaříme ji 10 minut, polovinou této omáčky potřeme měkkou kachnu vloženou na prázdný pekáč a zapečeme ji 5 minut, aby byla lesklá
6. Kachnu přeložíme na mísu, obložíme rozinkami a cibulkami, šťávu od pečení kachny smícháme s vinnou omáčkou, prolisujeme, ohřejeme k varu a nalijeme do omáčníku.

Doporučení:

Příloha: Opečené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy