REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře po španělsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí stehna dušené na cibuli s česnekem, kečupem a vínem.


Ingredience:
4 kskuřecí stehna s kostí
3 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
0,1 lbílého vína
0,2 lkečupu
100 gšunky
50 gmásla
50 gtuku
mletý pepř
voda na podlití
sůl

Postup:

1. Dobře očištěná kuřecí stehna osolíme, slabě opepříme a na rozpuštěném tuku po obou stranách zprudka opečeme
2. Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme dorůžova na polovině másla a zbylém tuku od opékání
3. K osmažené cibuli přidáme jemně rozsekaný česnek, kečup, zalijeme vodou a uvedeme do varu
4. Do horkého základu vložíme opečené maso, přikryjeme a za občasného přelévání dusíme do poloměkka
5. Šunku nakrájíme na nudličky, podusíme na zbylém másle a přidáme k masu
6. Přilijeme bílé víno a ještě chvíli dusíme, aby bylo maso měkké
7. Nakonec šťávu podle potřeby přisolíme a krátce povaříme.

Doporučení:

Podáváme s různě upravenými brambory nebo např. rýží.

Poznámka:

Kdo nerad obírá kosti, může použít na tento recept nohy vykostěné.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy