REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře po španělsku II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Česnekem a tymiánem prošpikované půlky kuřete, opečené na olivovém oleji, propečené v troubě spolu s orastovanou cibulí, česnekem a olivami.


Ingredience:
středně velké kuře
10 ksstroužků česneku
6 kscibule
200 gzelených oliv bez pecek
100 mlvody
drcený černý pepř
čerstvý tymián
olivový olej
sůl

Postup:

1. Kuře podélně rozpůlíme, vyřízneme páteř, pak maso prošpikujeme česnekem, pod kůži vložíme i několik snítků čerstvého tymiánu
2. Připravené půlky osolíme a okořeníme pepřem
3. Maso zprudka opečeme na rozpáleném olivovém oleji, z obou stran, dozlatova
4. Opečené kuřecí půlky vytáhneme, ve výpeku orestujeme na měsíčky nakrájenou cibuli a zbytek česneku, přidáme trochu čerstvého tymiánu
5. Kuře na plechu zasypeme orestovanou cibulí, česnekem a zelenými olivami, přilijeme tak 100 ml vody
6. Pečeme přu teplotě kolem 180 °C nejméně 40 minut, až bude maso úplně měkké.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy