REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí paella s mořskými plody

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře rozdělené na menší části, podušené spolu s mořskými plody, paprikou, rajčaty a rýží na jedné pánvi. Národní pokrm Španělska.


Ingredience:
malé kuře rozdělené na menší části
250 grajčat
250 grýže
100 goliv
2-3 kscibule
1 ksčervené papriky
1 ksstroužku česneku
1 kscitrónu
4 lžíceolivového oleje
0,5 lvývaru z bujónu
směs mořských plodů
několik lístků šalvěje
mletá červená paprika
mletý pepř
šafrán
sůl

Postup:

1. Umyté kuřecí maso rozporcujeme na menší části, potřeme solí, pepřem, mletou paprikou a olejem a na 2-3 hodiny dáme odležet
2. Na rozpáleném oleji osmahneme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a na proužky nakrájenou papriku zbavenou jadřince
3. Přidáme kuřecí maso a po chvíli i mořské plody, vše necháme podusit
4. Do pánve s vysokým okrajem nasypeme rýži, zalijeme teplým bujónem a za stálého míchání přivedeme k varu
5. Ve vodě rozpustíme šafrán, smícháme ho s rýží a dochutíme solí
6. Podušenou směs, rajčata nakrájená na kostičky a olivy přidáme k rýži a promícháme
7. Pokrm vložíme asi 8 minut do trouby vyhřáté na 200 °C, dokud rýže nezměkne, jednotlivé porce zdobíme plátkem citrónu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy