REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí stehna s cizrnou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept původem ze Španělska na kuřecí stehna opečená, podušená a nakonec zapečená s cizrnou, paprikou, rajčaty a salámem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvětší kuřecí stehny
2 ksmenších červených paprikových lusků
1 ksmenší cibule
440 gkonzervovaných drcených rajčat
250 gtvrdého salámu
250 mlpřes noc namočené cizrny
180 mlkuřecího vývaru
125 mlšvestkové omáčky
125 mlbílého vína
3 lžíceolivového oleje
snítky oregána
sůl

Postup:

1. Ve větším hrnci na rozpáleném olivovém oleji ze všech stran zprudka opečeme omytá a okapaná kuřecí stehna do zlatohněda, pak stehna vytáhneme a necháme okapat nejlépe na papírovém ubrousku
2. Oloupanou cibuli nasekáme na jemno, papriky zbavené jadřinců nakrájíme na větší kostičky, vše nasypeme na olej po kuřeti a orestujeme
3. Přidáme konzervu rajčat, švestkovou omáčku, kuřecí vývar a víno, směs osolíme, promícháme a dusíme nezakryté poklicí asi 10-15 minut
4. Opečená stehna vrátíme zpět do hrnce k ostatním ingrediencím, přisypeme den předem máčenou a vody zbavenou cizrnu, zakryjeme poklicí a dusíme asi 60 minut, až cizrna i kuřecí maso změknou
5. Nakonec směs rozložíme do pekáče i s kuřecími nohami, obložíme na kolečka nakrájeným salámem a zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, zapékám asi 8 minut, až nám kolečka tvrdého salámu začnou křupat
6. Jednotlivé porce zdobíme snítky oregána.

Poznámka:

Recept na švestkovou omáčku najdete zde: Švestková omáčka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Červená řepa na 25 způsobů! Vyzkoušejte naše TOP recepty s červenou řepou

Výběr “NEJ” receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na zpracování a úpravu červené řepy, ale i na recepty, kde červená řepa hraje svoji nezastupitelnou roli. Vybrali jsme pro vás naše, ale i vaše nejoblíbenější recepty na červenou řepu, nebo s červenou řepou, které rozhodně stojí za to vyzkoušet.

číst dále ...

Prostříhejte se s Klasáčkem k autu!

Češi rádi soutěží a také čím dál více při nákupu potravin upřednostňují kvalitu. Proto i letošní podzim spouští Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) spotřebitelskou soutěž „Stříhejte kolem dokola“, jejímž maskotem je panáček Klasáček. K účasti stačí jen kupovat výrobky se značkami kvality, jako například Klasa, Regionální potravina, Bio, které vystřihnete, nalepíte do herní karty a zašlete poštou. Hlavní cenou je roční zapůjčení 3 osobních automobilů. Soutěž probíhá od 4. října 2021 do 2. ledna 2022.

číst dále ...

Řepa, česnek, salát… čím jsou pro nás tak prospěšné? A jdou i na gril?

Jaká zelenina chutná nejvíce Čechům? Podle průzkumu ČSÚ z roku 2019 rajčata. Jejich průměrná roční spotřeba na jednoho člověka je 12 kg. Následují cibule 10,1 kg, melouny 8 kg, salátové okurky 6,3 kg, papriky 5,1 kg a hlávkový salát 2,4 kg. Na začátku 90. let jednoznačně dominovalo zelí, dříve se u nás snědlo 13,8 kg, jeho obliba ale klesla na 6,9 kg. V konzumaci zeleniny máme sice ještě rezervy, ale jedno je jisté: stále více si ji vychutnáváme nejen v syrové podobě, ale také na grilu. Na takové zajímavé informace se Akademie kvality zeptala Ing. Zuzany Přibylové, tajemnice Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Tekuté zlato: Blahodárné účinky medu, o kterých jste nevěděli

Med, tradiční sladidlo, které používáme již tisíce let, zmínky o něm bychom našli už v antické řecké mytologii. Ne nadarmo se mu také přezdívá tekuté zlato; pro naše tělo má významné zdravotní benefity, díky nimž je pro nás naprosto nedocenitelný.

číst dále ...

Podzim ve znamení vín a sýrů. Přinášíme desatero správného párování

Jen málokdo si dokáže představit podzim bez vinobraní. Ochutnejte letos lokální bio vína v kombinaci s bio sýry a dopřejte si babí léto s čerstvými, sezónními potravinami vyprodukovanými lokálními farmáři. Přinášíme hned několik tipů, jak si je společně nejlépe vychutnáte.

číst dále ...

Od bramboráku po hranolky: Vyznáte se v bramborách?

Brambory jsou pevným základem české kuchyně a nabízejí velmi široké možnosti využití a úprav – od příloh přes hlavní jídla až po moučníky. Není ovšem brambora jako brambora a úspěch v kuchyni se přímo odvíjí od toho, po jakém varném typu a odrůdě brambor sáhneme.

číst dále ...

29. září je Mezinárodním dnem povědomí o plýtvání jídlem. Albert letos už daroval 2 200 000 porcí potřebným

Problematika plýtvání potravin patří mezi celosvětová témata. Její důležitost akcentuje i Valné shromáždění OSN, které v roce 2019 stanovilo 29. září Mezinárodním dnem povědomí o plýtvání jídlem. Albert snižuje potravinové přebytky dlouhodobě a letos už potřebným daroval 2 200 000 porcí jídla. V souladu se závazkem učiněným veřejně na začátku tohoto roku daruje letos potravinovým bankám nejméně 3,2 miliony porcí jídla, což je zdvojnásobení loňského daru. S rozvozem pomůže 7 nových dodávek, které daruje potravinové bance ke třem již darovaným autům.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy