REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí stehna s cizrnou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept původem ze Španělska na kuřecí stehna opečená, podušená a nakonec zapečená s cizrnou, paprikou, rajčaty a salámem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvětší kuřecí stehny
2 ksmenších červených paprikových lusků
1 ksmenší cibule
440 gkonzervovaných drcených rajčat
250 gtvrdého salámu
250 mlpřes noc namočené cizrny
180 mlkuřecího vývaru
125 mlšvestkové omáčky
125 mlbílého vína
3 lžíceolivového oleje
snítky oregána
sůl

Postup:

1. Ve větším hrnci na rozpáleném olivovém oleji ze všech stran zprudka opečeme omytá a okapaná kuřecí stehna do zlatohněda, pak stehna vytáhneme a necháme okapat nejlépe na papírovém ubrousku
2. Oloupanou cibuli nasekáme na jemno, papriky zbavené jadřinců nakrájíme na větší kostičky, vše nasypeme na olej po kuřeti a orestujeme
3. Přidáme konzervu rajčat, švestkovou omáčku, kuřecí vývar a víno, směs osolíme, promícháme a dusíme nezakryté poklicí asi 10-15 minut
4. Opečená stehna vrátíme zpět do hrnce k ostatním ingrediencím, přisypeme den předem máčenou a vody zbavenou cizrnu, zakryjeme poklicí a dusíme asi 60 minut, až cizrna i kuřecí maso změknou
5. Nakonec směs rozložíme do pekáče i s kuřecími nohami, obložíme na kolečka nakrájeným salámem a zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, zapékám asi 8 minut, až nám kolečka tvrdého salámu začnou křupat
6. Jednotlivé porce zdobíme snítky oregána.

Poznámka:

Recept na švestkovou omáčku najdete zde: Švestková omáčka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy