REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Andaluské bifteky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Steaky ze svíčkové podávané s plněnými baklažány a rajčaty.


Ingredience:
4 ksbifteky (steaky z pravé svíčkové)
4 ksvelkých rajčat
2 kscibule
2 ksbaklažánů
120 gdušené rýže
120 gšunky
2 lžícerajčatového protlaku
steakové koření
mletý pepř
máslo
olej
sůl

Postup:

1. Odblaněné, jemně naklepané steaky urovnáme do původního tvaru, potřeme po obou stranách olejem, osolíme okořeníme steakovým kořením a necháme chvíli odležet
2. Rýži uvaříme doměkka
3. Baklažány rozkrojíme podélně na půlky, část vnitřku vydlabeme, naplníme nadrobno nakrájenou šunkou, poklademe vločkami másla, osolíme a upečeme v troubě na 180 °C, pak uchováme v teple
4. Rajčatový protlak podusíme na drobně nakrájené, na másle zpěněné cibuli
5. Z velkých omytých a okapaných rajčat seřízneme vršky, vnitřky vydlabeme lžičkou a naplníme čerstvě uvařenou rýží
6. Bifteky dáme pod rozehřátý gril, opečeme po obou stranách (nebo na pánvičce na oleji), osolíme je a opepříme
7. Na talířích pak bifteky obložíme pečenými baklažány a plněnými rajčaty
8. Maso podlijeme dušeným protlakem smíchanými se šťávou odkapanou z bifteků a s kouskem másla.

Doporučení:

– Příloha: Smažené bramborové hranolky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy