Porce kachny zapečené s hrachem.
Ingredience:
1 ks | kachny |
4 ks | rajčat |
2 ks | cibule |
1 ks | feferonky |
1 ks | stroužek česneku |
240 g | hrachu |
3 lžíce | bílého vína |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Přebraný, propláchnutý hrách zalijeme vodou, necháme nabobtnat a po 3 hodinách jej uvaříme doměkka
2. Očištěnou kachnu a jednu cibuli dáme do malého množství osolené vody a upečeme doměkka, při pečení ji přeléváme šťávou a podléváme podle potřeby vodou
3. Cibuli, česnek, rajčata a feferonku utlučeme v hmoždíři a společně s mletým pepřem, vínem, trochou šťávy z kachny promícháme s měkkým hrachem
4. Vše osolíme a krátce podusíme
5. Směs rozložíme na pekáček, přidáme kachnu rozdělenou na porce a krátce v troubě zapečeme.
Příloha: Bílý chléb.