REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Andaluská kachna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kachny zapečené s hrachem.


Ingredience:
1 kskachny
4 ksrajčat
2 kscibule
1 ksfeferonky
1 ksstroužek česneku
240 ghrachu
3 lžícebílého vína
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Přebraný, propláchnutý hrách zalijeme vodou, necháme nabobtnat a po 3 hodinách jej uvaříme doměkka
2. Očištěnou kachnu a jednu cibuli dáme do malého množství osolené vody a upečeme doměkka, při pečení ji přeléváme šťávou a podléváme podle potřeby vodou
3. Cibuli, česnek, rajčata a feferonku utlučeme v hmoždíři a společně s mletým pepřem, vínem, trochou šťávy z kachny promícháme s měkkým hrachem
4. Vše osolíme a krátce podusíme
5. Směs rozložíme na pekáček, přidáme kachnu rozdělenou na porce a krátce v troubě zapečeme.

Doporučení:

Příloha: Bílý chléb.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy