V hrnci pečené plátky hovězího masa, kostičky anglické slaniny, kysané zelí ………..
Ingredience:
500 g | zadního hovězího masa |
500 g | kysaného zelí |
100 g | anglické slaniny |
1 ks | vepřové nožičky |
1 ks | cibule |
1 dl | bílého vína |
kousek bernského jazykového salámu | |
(nebo šunkový salám) | |
sůl |
Postup:
1. Ze slaniny odkrojíme tuk, nakrájíme jej na malé kostičky a rozškvaříme
2. Vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme
3. Do ohnivzdorné misky urovnáme střídavě vrstvy kysaného zelí, naklepané tenké plátky hovězího masa a anglickou slaninu nakrájenou na kousky
4. Nahoru položíme očištěnou vepřovou nožičku, kostičky slaniny, cibule a vše pokropíme vínem
5. Potom doplníme vodou tak, aby potraviny byly v ní ponořeny do dvou třetin
6. Misku přiklopíme pokličkou a pečeme v mírně vyhřáté troubě nejméně 1 hodinu
7. Pak pokrm pokryjeme kolečky salámu a pečeme bez pokličky ještě asi 20 minut
8. Hotový pokrm má maso měkké a tekutinu odpařenou.
– Příloha: Vařené brambory.