REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bernská mísa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V hrnci pečené plátky hovězího masa, kostičky anglické slaniny, kysané zelí ………..


Ingredience:
500 gzadního hovězího masa
500 gkysaného zelí
100 ganglické slaniny
1 ksvepřové nožičky
1 kscibule
1 dlbílého vína
kousek bernského jazykového salámu
(nebo šunkový salám)
sůl

Postup:

1. Ze slaniny odkrojíme tuk, nakrájíme jej na malé kostičky a rozškvaříme
2. Vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme
3. Do ohnivzdorné misky urovnáme střídavě vrstvy kysaného zelí, naklepané tenké plátky hovězího masa a anglickou slaninu nakrájenou na kousky
4. Nahoru položíme očištěnou vepřovou nožičku, kostičky slaniny, cibule a vše pokropíme vínem
5. Potom doplníme vodou tak, aby potraviny byly v ní ponořeny do dvou třetin
6. Misku přiklopíme pokličkou a pečeme v mírně vyhřáté troubě nejméně 1 hodinu
7. Pak pokrm pokryjeme kolečky salámu a pečeme bez pokličky ještě asi 20 minut
8. Hotový pokrm má maso měkké a tekutinu odpařenou.

Doporučení:

– Příloha: Vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy