Recept ze Španělska na těstoviny plněné směsí a zapékané v troubě. Španělské kanalony jsou podobné italským kanelonám.
Ingredience:
300 g | hrubé mouky |
1,5 ks | vajec |
trochu vlažné vody | |
voda na uvaření | |
sůl |
Postup:
1. Z hrubé mouky, vajec a vody vypracujeme tuhé těsto, které rozdělíme na dva díly
2. Každý díl velmi tence vyválíme a necháme na utěrkách proschnout
3. Téměř suché těsto nakrájíme na čtverce o straně asi 12cm a uložíme na pomoučené utěrky
4. Kanalony vaříme v mírně osolené vodě, pak je vytáhneme, necháme okapat a plníme směsí dle příslušných receptur
5. Základ těsta naplněný směsí stočíme do válečků nebo poskládáme do kapsiček
6.
Vyskládáme je do máslem vymazané zapékací misky a zapečeme v hodně vyhřáté troubě.
Doporučení:Některé náplně:- Kanalony se šunkou- Houbové kanalony- Kanalony plněné masovou směsí- Kanalony na sladko- Kanalony se špenátem….