REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí kanalony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept ze Španělska na těstoviny plněné směsí a zapékané v troubě. Španělské kanalony jsou podobné italským kanelonám.


Ingredience:
300 ghrubé mouky
1,5 ksvajec
trochu vlažné vody
voda na uvaření
sůl

Postup:

1. Z hrubé mouky, vajec a vody vypracujeme tuhé těsto, které rozdělíme na dva díly
2. Každý díl velmi tence vyválíme a necháme na utěrkách proschnout
3. Téměř suché těsto nakrájíme na čtverce o straně asi 12cm a uložíme na pomoučené utěrky
4. Kanalony vaříme v mírně osolené vodě, pak je vytáhneme, necháme okapat a plníme směsí dle příslušných receptur
5. Základ těsta naplněný směsí stočíme do válečků nebo poskládáme do kapsiček
6.

Vyskládáme je do máslem vymazané zapékací misky a zapečeme v hodně vyhřáté troubě.

Doporučení:

Některé náplně:- Kanalony se šunkou- Houbové kanalony- Kanalony plněné masovou směsí- Kanalony na sladko- Kanalony se špenátem….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy