REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí dušené po katalánsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky hovězího masa podušené na víně a rajčatovém protlaku mírně rozředěném vodou.


Ingredience:
500 ghovězího masa bez kostí
3 dlčerveného vína
4 lžícerajčatového protlaku
8 ksnových brambor
1 ksstroužek česneku
1 kscibule
česnekový salám (kousek uzeného masa)
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Na plátky nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na rozehřátém oleji
2. Přidáme maso nakrájené na kostky a opečeme je po všech stranách
3. Potom zalijeme vínem, osolíme, opepříme, vmícháme rajčatový protlak zředěný několika lžícemi vody a dusíme pod pokličkou do poloměkka
4. Brambory a salám nakrájíme na kostičky, přidáme k masu a dusíme dále, až je maso měkké.

Doporučení:

Příloha: Vařená rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy