hlavní jídlo
Balkánské řízky s pórkem
Vepřové plátky masa podušené doměkka na cibulovém základě s pórkem, česnekem, kořením a zakysanou smetanou.
Bulharské kefty z mletého kuřecího masa
Typickou úpravou masa v bulharské kuchyni je pečení masa na rožni nebo na grilu. Grilují se například známé kefty, pikantní šišky z hovězího mletého masa, kebab, kousky jehněčího nebo skopového masa. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na bulharské kefty z mletého masa kuřecího.
Bulharský džuveč
Skopové kotlety pečené s rajčaty, paprikou, cibulí a rýží.
Česnekové kuře se zelenými fazolkami
Upečené kuře naporcované, servírované obložené podušenými fazolkami.
Džuveč s rýží a rajčaty
Bezmasý pokrm, rýže se zeleninou.
Džuveč z drobných rybek
Recept z Bulharské kuchyně.
Gulášová čorba
Čorba je vlastně takový bulharský guláš připravený z kostek předního hovězího masa, cibule, rajského protlaku, brambor a dalších ingrediencí.
Jachnija kuřecí
Kuřecí paličky nebo naporcované osminky celého kuřete podušené spolu se zeleninou a kořením doměkka.
Kapustové čevabčiči
Podušená kapusta s anglickou slaninou a vepřovým masem.
Kapustové čevabčiči II.
Povařená kapusta pomletá na masovém strojku spolu se skopovým nebo vepřovým masem, smíchaná s vejci, strouhankou, cibulí česnekem a kořením, nakonec usmažená ve tvaru šišek v horkém oleji, servírovaná nejlépe s brambory, tatarskou omáčkou a okurkovým salátem.
Kebapčeta
Bulharský pokrm z pomletého hovězího a vepřového (skopového) masa.
Kjufteta
Recept z Bulharské kuchyně na mleté maso.
Králičí džuveč
Kousky orestovaného králíka podušené se zeleninou.
Květáková čorba
Uvařený květák s orestovanou krupicí, petrželkou, mletým pepřem a citrónovou šťávou.
Mleté maso s rajčaty a cibulkami
Mleté maso spolu s cibulkami, rajčaty a česnekem podušené v bílém víně, servírované s pečivem a feferonkami.
Musaka
Mleté hovězí s těstovinami a rajčatovým protlakem, zapečené v troubě.
Musaka s baklažány
Baklažány pečené v troubě se zeleninou.
Papriky plněné skopovým masem
Dušené papriky plněné skopovým masem s rýží a zeleninou.
Plněné papriky balkánským sýrem II.
Jednoduchý, přitom velmi chutný, recept z bulharské kuchyně na papriky upečené v troubě pod grilem nebo i na venkovním roštu grilu naplněné směsí z balkánského sýra, čubrice a sladké červené papriky.
Rybí čorba s mlékem
Povařené rybí maso se zeleninou, zalité mlékem a citrónovou šťávou.
- 1
- 2
- Následující
reklama