REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Balkánské řízky s pórkem

Vepřové plátky masa podušené doměkka na cibulovém základě s pórkem, česnekem, kořením a zakysanou smetanou.

Bulharské kefty z mletého kuřecího masa

Typickou úpravou masa v bulharské kuchyni je pečení masa na rožni nebo na grilu. Grilují se například známé kefty, pikantní šišky z hovězího mletého masa, kebab, kousky jehněčího nebo skopového masa. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na bulharské kefty z mletého masa kuřecího.

Bulharský džuveč

Skopové kotlety pečené s rajčaty, paprikou, cibulí a rýží.

Česnekové kuře se zelenými fazolkami

Upečené kuře naporcované, servírované obložené podušenými fazolkami.

Džuveč s rýží a rajčaty

Bezmasý pokrm, rýže se zeleninou.

Džuveč z drobných rybek

Recept z Bulharské kuchyně.

Gulášová čorba

Čorba je vlastně takový bulharský guláš připravený z kostek předního hovězího masa, cibule, rajského protlaku, brambor a dalších ingrediencí.

Jachnija kuřecí

Kuřecí paličky nebo naporcované osminky celého kuřete podušené spolu se zeleninou a kořením doměkka.

Kapustové čevabčiči

Podušená kapusta s anglickou slaninou a vepřovým masem.

Kapustové čevabčiči II.

Povařená kapusta pomletá na masovém strojku spolu se skopovým nebo vepřovým masem, smíchaná s vejci, strouhankou, cibulí česnekem a kořením, nakonec usmažená ve tvaru šišek v horkém oleji, servírovaná nejlépe s brambory, tatarskou omáčkou a okurkovým salátem.

Kebapčeta

Bulharský pokrm z pomletého hovězího a vepřového (skopového) masa.

Kjufteta

Recept z Bulharské kuchyně na mleté maso.

Králičí džuveč

Kousky orestovaného králíka podušené se zeleninou.

Květáková čorba

Uvařený květák s orestovanou krupicí, petrželkou, mletým pepřem a citrónovou šťávou.

Mleté maso s rajčaty a cibulkami

Mleté maso spolu s cibulkami, rajčaty a česnekem podušené v bílém víně, servírované s pečivem a feferonkami.

Musaka

Mleté hovězí s těstovinami a rajčatovým protlakem, zapečené v troubě.

Musaka s baklažány

Baklažány pečené v troubě se zeleninou.

Papriky plněné skopovým masem

Dušené papriky plněné skopovým masem s rýží a zeleninou.

Plněné papriky balkánským sýrem II.

Jednoduchý, přitom velmi chutný, recept z bulharské kuchyně na papriky upečené v troubě pod grilem nebo i na venkovním roštu grilu naplněné směsí z balkánského sýra, čubrice a sladké červené papriky.

Rybí čorba s mlékem

Povařené rybí maso se zeleninou, zalité mlékem a citrónovou šťávou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy