Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Balkánské řízky s pórkem

Vepřové plátky masa podušené doměkka na cibulovém základě s pórkem, česnekem, kořením a zakysanou smetanou.

Bulharské kefty z mletého kuřecího masa

Typickou úpravou masa v bulharské kuchyni je pečení masa na rožni nebo na grilu. Grilují se například známé kefty, pikantní šišky z hovězího mletého masa, kebab, kousky jehněčího nebo skopového masa. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na bulharské kefty z mletého masa kuřecího.

Bulharský džuveč

Skopové kotlety pečené s rajčaty, paprikou, cibulí a rýží.

Česnekové kuře se zelenými fazolkami

Upečené kuře naporcované, servírované obložené podušenými fazolkami.

Džuveč s rýží a rajčaty

Bezmasý pokrm, rýže se zeleninou.

Džuveč z drobných rybek

Recept z Bulharské kuchyně.

Gulášová čorba

Čorba je vlastně takový bulharský guláš připravený z kostek předního hovězího masa, cibule, rajského protlaku, brambor a dalších ingrediencí.

Jachnija kuřecí

Kuřecí paličky nebo naporcované osminky celého kuřete podušené spolu se zeleninou a kořením doměkka.

Kapustové čevabčiči

Podušená kapusta s anglickou slaninou a vepřovým masem.

Kapustové čevabčiči II.

Povařená kapusta pomletá na masovém strojku spolu se skopovým nebo vepřovým masem, smíchaná s vejci, strouhankou, cibulí česnekem a kořením, nakonec usmažená ve tvaru šišek v horkém oleji, servírovaná nejlépe s brambory, tatarskou omáčkou a okurkovým salátem.

Kebapčeta

Bulharský pokrm z pomletého hovězího a vepřového (skopového) masa.

Kjufteta

Recept z Bulharské kuchyně na mleté maso.

Králičí džuveč

Kousky orestovaného králíka podušené se zeleninou.

Květáková čorba

Uvařený květák s orestovanou krupicí, petrželkou, mletým pepřem a citrónovou šťávou.

Mleté maso s rajčaty a cibulkami

Mleté maso spolu s cibulkami, rajčaty a česnekem podušené v bílém víně, servírované s pečivem a feferonkami.

Musaka

Mleté hovězí s těstovinami a rajčatovým protlakem, zapečené v troubě.

Musaka s baklažány

Baklažány pečené v troubě se zeleninou.

Papriky plněné skopovým masem

Dušené papriky plněné skopovým masem s rýží a zeleninou.

Plněné papriky balkánským sýrem II.

Jednoduchý, přitom velmi chutný, recept z bulharské kuchyně na papriky upečené v troubě pod grilem nebo i na venkovním roštu grilu naplněné směsí z balkánského sýra, čubrice a sladké červené papriky.

Rybí čorba s mlékem

Povařené rybí maso se zeleninou, zalité mlékem a citrónovou šťávou.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.