Kousky orestovaného králíka podušené se zeleninou.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
800 g | králíka |
500 g | paprik |
350 g | brambor |
350 g | rajčat |
3 lžíce | oleje |
4 ks | cibule |
mletá sladká paprika | |
petrželová nať | |
mletý pepř | |
česnek | |
sůl |
Postup:
1. Králíka opláchneme a naporcujeme na kousky
2. Osolíme, okořeníme a orestujeme v hrnci na rozpáleném oleji
3. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, vše krátce podusíme, pak vmícháme na čtvrtky nakrájená rajčata (zrníčka předem vymačkáme), očištěné, na nudličky nakrájené papriky, oloupané, na plátky nakrájené brambory
4. Doplníme česnek utřený se solí, mletou papriku, nadrobno nakrájenou petrželku
5. Přilijeme šálek horké vody a dusíme pod pokličkou doměkka.
– Příloha: Chleba.