Podušená kapusta s anglickou slaninou a vepřovým masem.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
500 g | kapusty |
150 g | strouhanky |
100 g | vařeného (pečeného) masa |
40 g | slaniny |
1 ks | vejce |
majoránka | |
mletý pepř | |
sůl | |
tuk na smažení |
Postup:
1. Očištěnou kapustu nakrájíme na čtvrtky a dusíme v malém množství osolené vody do poloměkka
2. Potom ji necháme okapat
3. Kapustu pak umeleme na masovém mlýnku společně se slaninou
4. Směs nakonec promícháme s nadrobno pokrájeným masem, rozklepnutým vejcem, kořením, solí a strouhankou
5. Ze směsi vykrajujeme lžící noky, které smažíme po obou stranách na rozehřátém oleji dozlatova.
Příloha: Vařené brambory a tatarská omáčka.