REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustové čevabčiči II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařená kapusta pomletá na masovém strojku spolu se skopovým nebo vepřovým masem, smíchaná s vejci, strouhankou, cibulí česnekem a kořením, nakonec usmažená ve tvaru šišek v horkém oleji, servírovaná nejlépe s brambory, tatarskou omáčkou a okurkovým salátem.


Ingredience:
1 ksstředně velké kapusty
300 gskopového nebo vepřového masa
2 ksvejce
2 ksstroužky česnkeu
1 ksvětší cibule
špetka majoránky
olej na smažení
strouhanka
voda
pepř
sůl
cibule na ozdobení

Postup:

1. Očištěnou kapustu chvíli povaříme v osolené vodě, pak ji spolu s masem umeleme na masovém strojku
2. Přidáme oloupanou, nadrobno usekanou cibuli, česnek utřený se solí, koření, vejce a podle potřeby směs zahustíme trochou strouhanky
3. Tvoříme malé šišky, které usmažíme v dobře rozpáleném oleji.

Doporučení:

Nejlepší přílohou jsou vařené brambory servírované spolu s tatarskou omáčkou a okurkovým salátem. Čivabčiči zdobíme na kolečka pokrájenou cibulkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy