Povařená kapusta pomletá na masovém strojku spolu se skopovým nebo vepřovým masem, smíchaná s vejci, strouhankou, cibulí česnekem a kořením, nakonec usmažená ve tvaru šišek v horkém oleji, servírovaná nejlépe s brambory, tatarskou omáčkou a okurkovým salátem.
Ingredience:
1 ks | středně velké kapusty |
300 g | skopového nebo vepřového masa |
2 ks | vejce |
2 ks | stroužky česnkeu |
1 ks | větší cibule |
špetka majoránky | |
olej na smažení | |
strouhanka | |
voda | |
pepř | |
sůl | |
cibule na ozdobení |
Postup:
1. Očištěnou kapustu chvíli povaříme v osolené vodě, pak ji spolu s masem umeleme na masovém strojku
2. Přidáme oloupanou, nadrobno usekanou cibuli, česnek utřený se solí, koření, vejce a podle potřeby směs zahustíme trochou strouhanky
3. Tvoříme malé šišky, které usmažíme v dobře rozpáleném oleji.
Nejlepší přílohou jsou vařené brambory servírované spolu s tatarskou omáčkou a okurkovým salátem. Čivabčiči zdobíme na kolečka pokrájenou cibulkou.