REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jachnija kuřecí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí paličky nebo naporcované osminky celého kuřete podušené spolu se zeleninou a kořením doměkka.


Ingredience:
4 ksračata
4 ksvětší brambory
2-3 ksstroužky česneku
3 ksžampiony
2 ksbobkové listy
1 kszelené papriky
1 ksvelké mrkve
1 ksvětší cibule
1 lžícečervené mleté papriky
0,5 lkuřecího vývaru
špetka římského kmínu
špetka skořice
pepř
olej
sůl
6 kskuřecích paliček nebo na osminky naporcované celé kuře

Postup:

1. Ve velkém hrnci nebo hluboké pánvi osmahneme na dobře rozpáleném oleji na měsíčky nakrájenou cibuli, přidáme kousky kuřete a zprudka je ze všech stran opečeme (kdo nemá rád, odstraní kůži)
2. K masu přisypeme na kolečka nakrájenou očištěnou mrkev, oškrábané a na osminky pokrájené brambory, pokrájenou, jadřinců zbavenou papriku a plátky hub, přisypeme sladkou mletou papriku, přihodíme bobkové listy, okořeníme pepřem, skořicí a římským kmínem, zalijeme vývarem, osolíme a dusíme pod pokličkou, na mírném ohni, až brambory změknou
3. V této fázi přípravy přidáme do pokrmu na měsíčky nakrájená rajčata, na plátky pokrájený česnek a vše dále dusíme, až se ingredience pěkně spojí a maso bude úplně měkké
4. Kousky masa a zeleniny i s vývarem servírujeme nejlépe v hlubších miskách nebo talířích, jednotlivé porce můžeme ozdobit petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy