Kuřecí paličky nebo naporcované osminky celého kuřete podušené spolu se zeleninou a kořením doměkka.
Ingredience:
4 ks | račata |
4 ks | větší brambory |
2-3 ks | stroužky česneku |
3 ks | žampiony |
2 ks | bobkové listy |
1 ks | zelené papriky |
1 ks | velké mrkve |
1 ks | větší cibule |
1 lžíce | červené mleté papriky |
0,5 l | kuřecího vývaru |
špetka římského kmínu | |
špetka skořice | |
pepř | |
olej | |
sůl | |
6 ks | kuřecích paliček nebo na osminky naporcované celé kuře |
Postup:
1. Ve velkém hrnci nebo hluboké pánvi osmahneme na dobře rozpáleném oleji na měsíčky nakrájenou cibuli, přidáme kousky kuřete a zprudka je ze všech stran opečeme (kdo nemá rád, odstraní kůži)
2. K masu přisypeme na kolečka nakrájenou očištěnou mrkev, oškrábané a na osminky pokrájené brambory, pokrájenou, jadřinců zbavenou papriku a plátky hub, přisypeme sladkou mletou papriku, přihodíme bobkové listy, okořeníme pepřem, skořicí a římským kmínem, zalijeme vývarem, osolíme a dusíme pod pokličkou, na mírném ohni, až brambory změknou
3. V této fázi přípravy přidáme do pokrmu na měsíčky nakrájená rajčata, na plátky pokrájený česnek a vše dále dusíme, až se ingredience pěkně spojí a maso bude úplně měkké
4. Kousky masa a zeleniny i s vývarem servírujeme nejlépe v hlubších miskách nebo talířích, jednotlivé porce můžeme ozdobit petrželkou.