REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gulášová čorba

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čorba je vlastně takový bulharský guláš připravený z kostek předního hovězího masa, cibule, rajského protlaku, brambor a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
300 gpředního hovězího masa
200 gbrambor
5 ksstroužků česneku
3 kscibule
2 ksoloupaná rajčata
1 ksbobkového listu
1 lvývaru nebo vody
2 lžíceoleje
1 lžícemleté sladké papriky
1 lžícerajského protlaku
špetka kmínu
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné a pod studenou tekoucí vodou opláchnuté maso necháme důkladně okapat, pak ho nakrájíme na menší kousky
2. Cibuli nakrájíme na jemnou a zpěníme v hrnci na rozehřátém oleji
3. Vložíme maso, osmahneme a zasypeme mletou paprikou
4. Přidáme rajský protlak a zalijeme vývarem nebo vodou
5. Osolíme, přidáme bobkový list, kmín a pepř, přiklopíme a na mírném ohni dusíme dokud není maso téměř měkké
6. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky, přidáme je do hrnce s masem a společně vše uvaříme doměkka
7. Pokrm dochutíme solí a prolisovaným česnekem
8. Nakonec přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata a ještě krátce povaříme.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy