Mleté hovězí s těstovinami a rajčatovým protlakem, zapečené v troubě.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
300 g | mletého hovězího masa (vepřového) |
250 g | makarónů |
50 g | másla |
40 g | hladké mouky |
70 g | strouhaného sýra |
1/2 l | mléka |
2 ks | vajec |
2 lžíce | oleje |
2 lžíce | rajčatového protlaku |
mletá sladká paprika | |
česnek | |
petrželová nať | |
sůl |
Postup:
1. Mleté maso opečeme na oleji
2. Přidáme mletou papriku, rozetřený česnek se solí, rajčatový protlak, několik lžic vody a podusíme
3. Z části másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře rozmícháme, osolíme a krátce povaříme
4. Nakonec do omáčky vmícháme rozšlehaná vejce
5. Nákypovou formu vymastíme máslem a naplníme vrstvami masa, drobně pokrájených, téměř doměkka uvařených makarónů a jemně nasekanou petrželkou
6. Musaku přelijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme (190 °C)
7. Podáváme v nákypové formě.
Příloha: Zeleninový salát.
Poznámka:Příprava jíšky viz. recept: Jíška.