Mleté maso spolu s cibulkami, rajčaty a česnekem podušené v bílém víně, servírované s pečivem a feferonkami.
Ingredience:
500 g | mletého masa |
250 g | malých cibulek |
40 g | másla |
6 ks | rajčat |
5 ks | stroužky česneku |
2 ks | větší cibule |
3 dl | vývaru z kostí |
2 dl | bílého vína |
3 lžíce | rajčatového protlaku |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | nasekané petrželky |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžička | mleté sladké papriky |
šťáva z jednoho citrónu | |
bobkový list | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Oloupeme si 2 velké cibule, nakrájíme na kostičky a společně s mletým masem osmahneme na oleji
2. Poté přidáme rajčatový protlak, mletou papriku, zaprášíme mouku a promícháme, pak zalijeme vývarem a na mírném ohni pod pokličkou dusíme 15 minut.
3. Po 15 minutách přidáme celé stroužky česneku a rajčata nakrájená na velké kostky, dva bobkové listy, pepř, sůl, víno a společně ještě 10 minut podusíme pod pokličkou
4. Mezitím si připravíme malé cibulky, které si oloupeme, osmahneme na másle, podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka
5. Nakonec mleté maso ochutíme citrónovou šťávu, petrželkou a přidáme scezené cibulky
6. Podáváme s pečivem a feferonkami.