Povařené rybí maso se zeleninou, zalité mlékem a citrónovou šťávou.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
250 g | očistěného rybího masa |
30 g | másla |
2 dl | mléka |
1 ks | malé cibule |
kousek mrkve | |
kousek celeru | |
kousek petržele | |
1 lžička | rajčatového protlaku |
1 lžička | hladké mouky |
petrželka | |
citrónová šťáva | |
sůl |
Postup:
1. Rybí maso zalijeme vařící vodou
2. Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, sůl 3. Uvaříme doměkka a potom vývar scedíme 4. Na rozpáleném másle osmahneme hladkou mouku, rajčatový protlak, zalijeme mlékem dobře rozmícháme a povaříme
5. Po chvíli jíšku zředíme vývarem z rybího masa a zeleniny a již jen krátce povaříme
6. Ke konci varu přidáme zeleninu, vykostěné a na kostky nakrájené rybí maso, nadrobno nasekanou petrželku a okyselíme citrónovou šťávou.