Jednoduchý, přitom velmi chutný, recept z bulharské kuchyně na papriky upečené v troubě pod grilem nebo i na venkovním roštu grilu naplněné směsí z balkánského sýra, čubrice a sladké červené papriky.
Ingredience:
8 ks | bílých paprik |
400 g | balkánského sýra |
čubrica (bulharská směs koření) | |
sladká červená paprika |
Postup:
- Papriky omyjeme, odřízneme vršky, vydlabeme.
- Balkánský sýr nastrouháme, promícháme s čubricou a sladkou červenou paprikou.
- Směsí naplníme vnitřky paprik, neplníme příliš, papriky splasknou a sýr by vytekl ven.
- Naplněné papriky vložíme na gril, nebo do trouby pod gril, pečeme, až se na povrchu paprik začnou tvořit puchýřky a dužnina změkne, během pečení otáčíme.
Vhodná příloha jsou vařené brambory a k tomu ajvar nebo ljutenica.
Poznámka:Text i foto: D. Marounek